Overslaan en naar de inhoud gaan

Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:24

Piet van der Molen uit Oirsbeek, de man die het lichaam van zijn overleden moeder bijna tweeënhalf jaar lang in huis verborgen hield, moet zijn bijstandsuitkering van die jaren aan de gemeente Schinnen terugbetalen

Dit komt neer op een bedrag van 23.000 euro.

Inkomsten verzwijgen
Volgens een woordvoerder van de gemeente Schinnen ‘is het wettelijk verplicht om het geld terug te eisen’. "Wanneer je inkomsten verzwijgt, heb je wettelijk geen recht op een bijstandsuitkering. Het is geen keuze van de gemeente, het is een plicht."

Lees ook: Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten

Totale verrassing
Toch kwam het bedrag voor Van der Molen, die het nieuws van de week te horen kreeg, als een totale verrassing. "Waar had ik dan al die tijd van moeten leven?" Met het terugbetalen van het aan hem ten onrechte uitgekeerde AOW en pensioengeld heeft hij naar eigen zeggen geen probleem. "Maar het bedrag van 23.000 euro vind ik onbegrijpelijk."

Lees ook: Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat
Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten
Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen
Rechter buigt zich over verborgen dode vrouw Oirsbeek
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen