Overslaan en naar de inhoud gaan

'Piepmunneke' Maastrichts woord van het jaar?

Geplaatst opzaterdag 20 december 2014 - 13:19

Wordt 'piepmunneke' het Maastrichts dialectwoord van het jaar? De redactie van Mestreechter Taol heeft de dialectvertaling van 'pijpmondje', waarmee recent Onno Hoes in het nieuws kwam, in elk geval genomineerd.

In totaal maken 25 woorden kans op de eretitel, die, in navolging van Van Dale, voor het eerst vergeven wordt aan een 'Mestreechs' woord.

Ook genomineerd zijn onder meer 'appke', 'vastelaovendskareprotocol', 'sjroepwaffelpiet' en 'iesummeroetdaging'. Stemmen kan via www.mestreechtertaol.nl. Die veelgeprezen website werd vorige maand gelanceerd en biedt een uitgebreid naslagwerk van 't Mestreechs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht
Hoes naar rechter over uitzending PowNed
PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Vier jaar Hoes: van wietpas tot privéperikelen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten