Overslaan en naar de inhoud gaan

Piepjonge musicalster maakt Limburgs debuut

Geplaatst opdonderdag 26 december 2019 - 18:11

Het is de eerste keer dat de Brunssumse 'Annie' op Limburgse theaterplanken staat. Vader, moeder en familie zitten in de zaal.

Voor de 10-jarige D'Lila Karssing is dat spannend. "Ik wil het natuurlijk extra goed doen vandaag."

Grootste productie
Ze heeft al wat producties voor theater en tv op haar naam staan. De musical Annie die door Nederland en België toert, is andere koek. "Dit is het grootste wat ik tot nu toe gedaan heb. Het zijn heel veel optredens en het is superprofessioneel."

Thuiswedstrijd
De Nederlandstalige musical Annie is een nieuwe bewerking van het wereldberoemde verhaal. Het weesmeisje Annie komt terecht in een tehuis met een strenge en gemene directrice, gespeeld door Willemijn Verkaik. De piepjonge D'Lila heeft al een paar voorstellingen achter de rug. Het Parkstad Limburg Theater in Heerlen voelt een beetje als een thuiswedstrijd. Toch is er altijd spanning. "Ik krijg vlak voor dat ik op moet kriebels. Mijn moeder heeft me geleerd dat dat gezonde spanning is. Als ik heel rustig in- en uitadem dan gaat het wel."

Meerdere Annie's
Voor de grote theaterproductie zijn meerdere Annie's gecast voor de hoofdrol. Het werken met zeer jonge acteurs betekent strikte regels. De kinderen mogen niet teveel uren maken. Ook is er altijd een kinderbegeleider aanwezig.

Recensies
De musical krijgt lovende recensies. Tot en met 5 januari is de productie te zien in het Heerlense theater.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen