Overslaan en naar de inhoud gaan

Piepers voor gemeente Stein om 1,5 meter afstand te houden

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 21:03

Piepers moeten medewerkers van de buitendienst in de gemeente Stein op veilige afstand van elkaar houden. De gemeente is met een proef gestart omdat gebleken is dat dat onbewust te vaak fout gaat.

In deze tijd herkent iedereen zich er wel in: De anderhalve meter afstand tot elkaar wordt onbewust snel vergeten. Dat merkte de gemeente Stein ook bij de medewerkers van het Wijkteam. Voorman Huub Takach beaamt dat. "Als je buiten aan het werk bent wil je toch even van dichtbij vertellen hoe het werk moet gebeuren. Daarbij is het ook gezelliger om niet te ver van elkaar af te staan." Takach vindt het prima de piepers worden ingezet. Het is namelijk voor de gezondheid van de medewerkers, zo stelt hij.

Video: L1

Dongels
De dongels, zoals de piepers officieel heten, worden sinds korte tijd op kantoor van de Wijkteam gebruikt. Voordat het kantoor wordt betreden, dienen de mensen een pieper om te hangen. Deze beginnen flink te piepen zodra de medewerkers op te korte afstand van elkaar komen.

Moeilijk
"We willen een gezonde werkomgeving creëren voor onze medewerkers", zegt coördinator Guus Kreutzer van de wijkteams. "Het was in de praktijk moeilijk om ze dat te laten realiseren door ze er op aan te spreken. Met de dongels moet dat signaal duidelijker zijn."

Voorman Takach werkt veel buiten, maar zit ook regelmatig op kantoor. Hij vindt de piepers soms wel vervelend, maar heeft nooit gedacht om ze uit te zetten. "Het is trouwens niet zo dat ze blijven piepen. Nadat ze een tijdje gewaarschuwd hebben gaan ze vanzelf uit", zo vertelt hij. "Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling ervan. Piepen betekent afstand nemen."

De proef met de piepers duurt nog deze hele maand. Dan wordt besloten of ermee wordt doorgegaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen