Overslaan en naar de inhoud gaan

Picnic hoeft Max Verstappen toch niet 1,5 ton te betalen

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 11:40

Onlinesupermarkt Picnic hoeft Max Verstappen toch niet 150.000 euro te betalen vanwege het verspreiden van een filmpje met een lookalike van de autocoureur een paar jaar geleden.

Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald. Begin 2018 had een lagere rechter bepaald dat de reclame niet door de beugel kon.

Grappig bedoeld
Picnic stelde eerder dat het Facebookfilmpje grappig was bedoeld en alleen bestemd om personeel te motiveren. Zodra ze hoorden dat Max het niet leuk vond, is het filmpje offline gehaald. Ook de rechter ging mee in de argumentatie dat een grapje moet kunnen, aldus Picnic-baas Michiel Muller. Hij vindt het hele proces zonde van de tijd en het geld geweest.

Lees ook: Verstappen woest om reclame met nep-Max

Lookalike
In het filmpje is te zien hoe een lookalike van Max Verstappen een wagen van Jumbo voorbijloopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. Dat verscheen een dag nadat supermarktketen Jumbo, sponsor van de coureur, een commercial met Verstappen naar buiten had gebracht.

De rechtbank stelde eerder dat het portretrecht van Verstappen zwaarder weegt dan het recht op vrije meningsuiting van Picnic. Dat oordeel is nu van tafel.

Lees ook: Schadevergoeding van 1,5 ton voor Max Verstappen

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen