Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pianobroers' spelen in heropenend Concertgebouw

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 11:03

De Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam zal op 1 juli voor het eerst weer echt publiek ontvangen. Honderd mensen maximaal zijn die dag welkom bij elk van de twee concerten die 'pianobroers' Lucas en Arthur Jussen er achter elkaar zullen geven.

Het is dan 111 dagen geleden dat er een openbaar concert was.

Eerste openbare concert
"Het eerste openbare concert in de Grote Zaal na maanden van sluiting is een bijzonder moment. Meer dan 310 concerten zijn geannuleerd, ontzettend pijnlijk voor alle betrokkenen. Dit concert voelt als een belangrijke stap in onze weg naar herstel als culturele sector", zegt directeur Simon Reinink.

Nopjes
De broers met Limburgse roots - een vader uit Vaals en een moeder uit Maastricht - zijn in hun nopjes: "Het is voor ons een grote eer om bij deze heropening van de zaal te mogen optreden". Ze spelen muziek van Mozart, Schubert, Ravel en Kulenty. De concerten hebben plaats in het kader van de BankGiro Loterij ZomerSessies.

Het Concertgebouw laat drie stoelen leeg tussen de bezoekers en voert eenrichtingsverkeer in. Het publiek zal worden gevraagd niet te gaan staan tijdens het applaus, maar te blijven zitten om het verlaten van de zaal daarna goed te kunnen laten verlopen. Ook wordt Het Concertgebouw voorafgaand aan elk concert uitgebreid gereinigd.

Online
Gespeeld is er al eerder in het Concertgebouw, maar dan concerten die online waren en zijn te volgen. Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft ook voor deze vrijdag weer een concert geprogrammeerd dat live gestreamd zal worden. Het is een barokprogramma onder leiding van Ton Koopman met blokfluitiste Lucie Horsch, de winnares van de Nederlandse Muziekprijs.

Speciaal initiatief
Het Noord Nederlands Orkest (NNO) komt intussen ook met een speciaal initiatief in coronatijd: concerten van 10 minuten voor één persoon. Door de crisis is de behoefte aan persoonlijk contact gegroeid, denkt het NNO. Twintig musici treden vanaf medio deze maand op verschillende locaties in de stad Groningen op. Wie de musicus is en welk instrument hij of zij bespeelt, is telkens een verrassing.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen