Overslaan en naar de inhoud gaan

Pianiste (11) wint Prinses Christina Klassiek Concours

Geplaatst opzaterdag 26 september 2020 - 21:07

De 11-jarige Huayu Gu uit Roermond is in de prijzen gevallen bij de nationale finale van het Prinses Christina Klassiek Concours.

De Roermondse pianiste won in de categorie jong. Met haar overwinning heeft ze onder meer beslag gelegd op een internationaal concertbezoek en een professionele fotoshoot.

Corona
De 52ste nationale finale werd vanwege de coronamaatregelen online uitgezonden. Via een video heeft Prinses Margriet de winnaars bekendgemaakt. In de andere categorieën gingen de prijzen naar Matthijs van Delft (gitaar, 15 jaar, Berkel en Rodenrijs) en Iris van Nuland (viool, 18 jaar, Oss) .

Eervolle vermelding
In de categorie 12 tot en met 19 jaar was nog een Limburgs succesje. Het Kandinsky Kwartet, met de 18-jarige violist Enzo Kok in de gelederen, kreeg een eervolle vermelding van de jury.

Podiumervaring
Alle finalisten nemen komend jaar deel aan de Prinses Christina Concours Academy. Dat een ontwikkelingstraject met workshops in combinatie met podiumervaring op diverse podia in Nederland.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen