PI Sittard gevangenis Geerhorst

Smokkelpogingen in Sittardse bajes: drugs in kleding genaaid

Bewakers van de gevangenis in Sittard hebben de afgelopen weken meermaals drugs en telefoons onderschept. De smokkelwaar werd in kleding en schoenen verstopt, die bestemd waren voor gevangenen.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Sittardse gevangenis doorgespit: telefoons en drugs gevonden

Afdeling D van de Sittardse gevangenis is onlangs compleet ondersteboven gehaald, nadat de directie signalen kreeg over de aanwezigheid van wapens. Uiteindelijk werden er drugs en twee telefoons gevonden.

Gevangenis cel PI bajes Sittard
Drugsconflict in Sittardse gevangenis leidde tot steekpartij

Een conflict over niet betaalde drugs heeft geleid tot een steekpartij met een schaar in de Sittardse gevangenis. Dat stelt justitie. Tegen de vermeende dader is drie jaar cel geëist.

Frenkie Peters
Bende van Venlo-leider weggestuurd uit Sittardse gevangenis

De gevangenis in Sittard is klaar met Frenkie P. (47), de leider van de Bende van Venlo en één van de twee Limburgers met een onherroepelijke levenslange celstraf. Hij is overgeplaatst na een reeks incidenten in de bajes.

Protest gevangenis Sittard PI (7 mei 2020)
Roze rookbommen in gevangenis waren 'ludieke actie'

De gevangenis in Sittard heeft het onderzoek afgerond naar het rookbom-incident van vorige maand. Het blijkt inderdaad te gaan om een 'ludieke actie', om te vieren dat een gevangene vader wordt.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Vrouwen proberen bajespersoneel te foppen met vals geld

De politie heeft vrijdag twee vrouwen gearresteerd in de Sittardse gevangenis, omdat ze probeerden vals geld op de rekening van een gevangene te storten.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Gevangene stierf na overdosis MDMA: 'Hoe kon dit gebeuren?'

Onderzoek naar het overlijden van een gevangene in Sittard heeft uitgewezen dat hij een overdosis MDMA had genomen. De 42-jarige Sven werd op 6 april dood aangetroffen in zijn cel.

Protest gevangenis Sittard PI (7 mei 2020)
Rookbom-incident in gevangenis mogelijk om babyfeestje

De gevangenis in Sittard onderzoekt of de rookbommen die donderdagmiddag over de gevangenismuur zijn gegooid, iets te maken hebben met heugelijk familienieuws. Een van de gevangenen wordt namelijk vader.

Protest gevangenis Sittard PI (7 mei 2020)
Protest in Sittardse bajes: gevangenen zijn maatregelen beu

Gevangenen in de Sittardse bajes hebben donderdagmiddag bijna een uur geprotesteerd. Een verkorte luchtpauze bleek de druppel na weken van coronamaatregelen.

Gevangenis cel PI bajes Sittard
Twee gevangenen voortvluchtig na proefverlof

Twee gevangenen die vastzaten in Limburgse gevangenissen zijn momenteel voortvluchtig. Ze zagen hun kans schoon tijdens hun verlof. Een speciaal politieteam moet beide veroordeelde criminelen zien te vinden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten