Overslaan en naar de inhoud gaan

Philippe Gilbert wint Wealerronde in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 22:33

De Belgische wielervedette Philippe Gilbert heeft in Maastricht de RSM Wealerronde, het criterium dat jarenlang bekend stond als de Ridderronde, gewonnen.

De viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, voormalig wereldkampioen en dit jaar nog winnaar van Parijs-Roubaix werd op het laatste moment toegevoegd aan het rennersveld toen een sponsor zijn beurs trok. Ook Bauke Mollema werd een dag voor de race nog snel toegevoegd. Hij werd derde, na Mike Teunissen.

Bij de vrouwen ging de overwinning in het Maastrichtse criterium naar Jip van den Bos van de Limburgse Boels-Dolmans-ploeg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen