Overslaan en naar de inhoud gaan

Phil Bee leert André Hazes jr. de blues

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 7:00

Zijn vader had liever de blues gezongen dan het levenslied. Misschien dat André Hazes jr. dat pad wel kan gaan bewandelen. Hij krijgt daarbij hulp van Limburger Philippe Bastiaans. Samen namen ze het nummer Need Your Love So Bad op.

Maar in het SBS6-programma We Want More zijn de rollen omgedraaid. Daar coacht jurylid André Hazes jr. deelnemer Phil Bee, de alias van Philippe Bastiaans.

Hij heeft al een carrière achter de rug van ongeveer 30 jaar als blueszanger. In de wereld van de blues heeft Phil zijn sporen wel verdiend: hij is een gevestigde naam in binnen- en buitenland met zijn band Phil Bee’s Freedom.

Etiket
"Maar dat etiket blueszanger beperkte me ook in mijn carrière. Je wordt alleen maar gevraagd voor dat soort festivals en optredens. Terwijl mijn repertoire veel breder is. Daarom heb ik besloten om alleen nog onder mijn naam Phil Bee verder te gaan."

Tijdens de coronacrisis nam hij in eigen beheer een cd op met zijn favoriete songs. En schreef hij zich in voor de voorrondes van We Want More.

Finale
Phil Bee staat op zondag 16 augustus in de finale van het programma. In de halve finale zong hij de bluesclassic Need Your Love So Bad. "André Hazes was zó enthousiast dat hij het nummer samen met mij wilde opnemen en uitbrengen. Hij is een zanger van het Nederlandse lied. En dat is zeker geen blues, maar ik heb hem aardig op weg kunnen helpen."

Duw
De finaleplaats brengt Phil Bee nu wat hij ervan hoopte: landelijke aandacht en bekendheid. "Mijn carrière krijgt een flinke duw op de weg omhoog. Ik hoop dat ik straks ook met een eigen nummer succes zal hebben, dan is het pas helemaal geslaagd!"

Live
Zaterdag 8 augustus is ook een heuglijke dag. Dan kunnen Phil Bee en zijn vaste begeleidingsband eindelijk weer eens het podium op voor een live optreden en wel in het Openluchttheater Valkenburg. "In de televisiestudio spelen we ook live, maar dat is maar één nummer van twee minuten. Dit is toch veel fijner, met de jongens van de band een hele set spelen. We gaan er zaterdagavond vol tegenaan."

Omdat door de coronamaatregelen een beperkt aantal bezoekers is toegestaan, doet Phil Bee zijn optreden twee keer. Om 19:00 en om 21:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen