Overslaan en naar de inhoud gaan

Phil Bee: 'Kippenvel om dit terug te zien'

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 17:00

"Het was een droom", zegt blues- en soulzanger Phil Bee wanneer hij terugkijkt naar de beelden van het testconcert afgelopen zondag in het Ziggo Dome.

De zanger uit Margraten stond in het voorprogramma van André Hazes tijdens één van de testevenementen die momenteel plaatsvinden.

Bubbels
Het concert was onderdeel van een experiment dat wordt gedaan door de evenementenbranche en de overheid, om te kijken hoe we straks weer veilig in grote groepen kunnen samenkomen. In totaal waren 1300 bezoekers aanwezig in de concertzaal. Tijdens het feest waren de bezoekers onderverdeeld in zes 'bubbels': vijf van 250 man en een groep van 50. Iedere groep moest zich aan andere regels houden. Zo mocht de ene groep zonder mondkapje vrij bewegen en moesten andere feestgangers juist op een stip stilstaan met mondkapje op.

Tweede test
48 uur voor het evenement moesten deelnemers en medewerkers worden getest. "Dat was nog wel even een gedoe, want Field Lab heeft vooralsnog maar vier testlocaties in het land", zegt Bee. Het is de bedoeling dat alle deelnemers zich aanstaande vrijdag weer laten testen, al lieten bij vorige testevenementen veel mensen verstek gaan. "Als je bent uitverkoren om naar zo'n evenement te mogen gaan", zegt Bee, "vind ik ook dat je je naderhand moeten laten testen, daar heb je uiteindelijk zelf ook baat bij."

Limburgs tintje
Bee is niet de enige Limburger die afgelopen weekend meedeed aan de testevenementen in de Ziggo Dome. Zaterdag verzorgde het Maastrichtse dj-duo Lucas en Steve al een optreden tijdens een dancefestival.

Lees ook: Lucas & Steve treden na lange tijd weer op: 'Gevoel gemist'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen