Overslaan en naar de inhoud gaan

Pharrell trekt rol als slotact niet

Geplaatst opzondag 14 juni 2015 - 23:58

Zou hij het aankunnen? Pinkpop alsnog headlinen met een half uur langer durende show dan gepland?

Dat was wat velen zich afvroegen nadat zaterdag bekend was geworden dat Pharrell Williams de alternatieve afsluiter van het festival zou worden vanwege de beenbreuk van Foo Fighters-zanger Dave Grohl. Het antwoord klinkt misschien zuur, maar het is niet anders: nee, dat kan Pharrell niet. De artiest lijkt totaal niet te weten wáár en vooral waarom hij op dit moment, met zo'n groot publiek voor zijn neus in Landgraaf ('Hey Amsterdam!') staat.

Lees ook: Pharrell is de weg kwijt in Landgraaf

Met nummers die vaker niet dan wel helemaal live worden gespeeld bewijst de succesproducer dat hij echt geen festival-act is. In ieder geval niet op een festival als Pinkpop. Pharrell trekt de lengte van de slotact met een publiek dat niet speciaal voor hem komt simpelweg niet.

Feestje
Met het hardere werk uit zijn N.E.R.D.-tijd, zoals 'Lapdance', probeert Pharrell de eer van Pinkpop-waardige afsluiter nog een beetje te redden. Met hits als 'Happy' en 'Blurred Lines' ('niet eens zijn eigen nummer), meegezongen door kinderen en meiden op het podium, weet hij natuurlijk wel een deel van het publiek mee te krijgen. Dat is echter niet moeilijk bij een publiek dat aan het einde van de dag nu eenmaal snakt naar een feestje. Welk feestje dan ook.

Nachtkaars
Pharrell is na drie kwartier eigenlijk zo goed als klaar met zijn show. Dat de tijd gevuld moet worden met dansers die met hun outfits vooral een levende Adidas-reclame vormen, zegt genoeg. Pharrell houdt er dan ook niet verrassend vroeg en abrupt mee op. Zelfs een toegift zit er niet meer in. Zijn repertoire is blijkbaar op. De nachtkaars van Pinkpop is vroegtijdig uitgeblazen.

Jan Smeets zal hopen dat alle hoofdacts volgend jaar eerst een val-cursus gevolgd hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop weer genomineerd voor festivalprijs
Pinkpop in finale UK Festival Awards
Foo Fighters eerste headliner Pinkpop 2015
Robbie Williams terug op Pinkpop
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen