Overslaan en naar de inhoud gaan

PGM in Meerssen wil coalitie met Focus en VVD

Geplaatst opzondag 31 mei 2015 - 16:22

Als het aan fractievoorzitter Bjorn Molling van PGM in Meerssen ligt, starten deze week onderhandelingen voor een nieuwe coalitie met Focus en de VVD.

In een mail aan alle fractievoorzitters laat Molling weten dit de twee "meest voor de hand liggende partijen" te vinden.

Vertrekpunt zou het bestaande bestuursakkoord moeten zijn: 'Meer uit Meerssen halen'. PGM, Focus en VVD zouden samen een krappe meerderheid vormen: 9 van de 17 zetels.

Brug M
De coalitie in Meerssen viel vorige week nadat PGM en Focus het vertrouwen opzegden in Brug M, nadat Brug M openlijk kritiek had geuit op de coalitiepartners. PGM-wethouder Guido Houben en Focus-wethouder Maureen Gubbels namen daarop ontslag. Brug M wethouder Jan Gulikers bleef aan.

Lees ook: Coalitie Meerssen geklapt na tweede spoedberaad

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Crisisberaad in Meerssen
Nieuwe coalitie in Meerssen is bijna rond
Crisis in coalitie Meerssen voorlopig afgewend
Focus-voorman Smeets verlaat gemeenteraad Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen