Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 17:41

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen moet maandelijks 50 duizend euro krijgen van de gemeente Bergen omdat het dit jaar nog geen pgb-geld heeft ontvangen.

De lokale oppositiepartij Kern heeft het gemeentebestuur gevraagd de instelling een voorschot uit te keren.

Dreigt failliet te gaan
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van Kern stelt dat de zorginstelling in Nieuw Bergen op die manier kan overleven totdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de achterstallige 277 duizend euro heeft uitbetaald. Pioenroos heeft sinds begin dit jaar geen persoonsgebonden budgetten (pgb’s) ontvangen voor de 24-uurszorg aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Daardoor dreigt de instelling failliet te gaan.

Eigenaar Alida Schippers heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de SVB. Dat dient woensdagmiddag om half twee bij de rechtbank.

Kort geding
Wethouder Lia Roefs (Welzijn, Progressieve Kombinatie) vindt het juridisch onverstandig een voorschot te verstrekken. Volgens Roefs staat de gemeente Schippers bij in haar contacten met de SVB en het Zorgkantoor. Zodra de uitkomst van het kort geding duidelijk is, wil Bergen opnieuw kijken of ze Pioenroos kan helpen. Volgens Roefs is een voorschot dan een optie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pgb-conflict in Bergen opgelost
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen