Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 17:41

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen moet maandelijks 50 duizend euro krijgen van de gemeente Bergen omdat het dit jaar nog geen pgb-geld heeft ontvangen.

De lokale oppositiepartij Kern heeft het gemeentebestuur gevraagd de instelling een voorschot uit te keren.

Dreigt failliet te gaan
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van Kern stelt dat de zorginstelling in Nieuw Bergen op die manier kan overleven totdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de achterstallige 277 duizend euro heeft uitbetaald. Pioenroos heeft sinds begin dit jaar geen persoonsgebonden budgetten (pgb’s) ontvangen voor de 24-uurszorg aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Daardoor dreigt de instelling failliet te gaan.

Eigenaar Alida Schippers heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de SVB. Dat dient woensdagmiddag om half twee bij de rechtbank.

Kort geding
Wethouder Lia Roefs (Welzijn, Progressieve Kombinatie) vindt het juridisch onverstandig een voorschot te verstrekken. Volgens Roefs staat de gemeente Schippers bij in haar contacten met de SVB en het Zorgkantoor. Zodra de uitkomst van het kort geding duidelijk is, wil Bergen opnieuw kijken of ze Pioenroos kan helpen. Volgens Roefs is een voorschot dan een optie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pgb-conflict in Bergen opgelost
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen