Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 17:41

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen moet maandelijks 50 duizend euro krijgen van de gemeente Bergen omdat het dit jaar nog geen pgb-geld heeft ontvangen.

De lokale oppositiepartij Kern heeft het gemeentebestuur gevraagd de instelling een voorschot uit te keren.

Dreigt failliet te gaan
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van Kern stelt dat de zorginstelling in Nieuw Bergen op die manier kan overleven totdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de achterstallige 277 duizend euro heeft uitbetaald. Pioenroos heeft sinds begin dit jaar geen persoonsgebonden budgetten (pgb’s) ontvangen voor de 24-uurszorg aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Daardoor dreigt de instelling failliet te gaan.

Eigenaar Alida Schippers heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de SVB. Dat dient woensdagmiddag om half twee bij de rechtbank.

Kort geding
Wethouder Lia Roefs (Welzijn, Progressieve Kombinatie) vindt het juridisch onverstandig een voorschot te verstrekken. Volgens Roefs staat de gemeente Schippers bij in haar contacten met de SVB en het Zorgkantoor. Zodra de uitkomst van het kort geding duidelijk is, wil Bergen opnieuw kijken of ze Pioenroos kan helpen. Volgens Roefs is een voorschot dan een optie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pgb-conflict in Bergen opgelost
PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen