Overslaan en naar de inhoud gaan

Pgb-conflict in Bergen opgelost

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 14:52

Het kort geding dat Pioenroos tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) had aangespannen, is van de baan.

De SVB heeft het achterstallig pgb-geld alsnog betaald aan het zorgcentrum in Nieuw Bergen.

Problemen
Pioenroos verzorgt zes personen met een verstandelijke handicap en ernstige gedragsproblemen. Doordat de betaling van de persoonsgebonden budgetten (pgb) sinds januari van dit jaar waren uitgebleven, kwam Pioenroos in financiële problemen en dreigde een faillissement. Bij de instelling werken zestien mensen.

Rechtszaak
Nadat eigenares Alida Schipper van de zorgwoning had gedreigd met een rechtszaak werd snel een oplossing gevonden. "Ik heb begrepen dat werknemers van de SVB zelfs op tweede pinksterdag hebben moeten werken. Blijkbaar kan het soms snel gaan." Zij toont zich vooral opgelucht. "Gelukkig kunnen we ons nu weer bezighouden met het verlenen van zorg. Daar gaat het tenslotte om."

Lees ook:
- 'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
- Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB
Wethouder Maastricht: 'Problemen met PGB's open wond'
Gemeenten te laat met data pgb’s
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen