Gemeente Heerlen moet Wmo-beleid aanpassen

De gemeente Heerlen moet het Wmo-beleid (Wet maatschappelijke ondersteuning) aanpassen.

Celstraffen voor fraude met zorgbudgetten

Zes medewerkers van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) zijn veroordeeld tot celstraffen van vier tot dertig maanden, vanwege fraude met persoonsgebondenbudgetten (pgb's).

Celstraffen geëist vanwege fraude met PGB-gelden

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot 2,5 jaar en een beroepsverbod geëist tegen verdachten van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) die fraude zouden hebben gepleegd met PGB-gelden.

Grote verschillen uurtarieven verzorgers pgb'ers

De uurtarieven voor mensen die een familielid met een persoonsgebonden budget verzorgen, verschillen enorm. Vooral de gemeenten in Midden-Limburg houden de hand op de knip.

'Zorgbureau BIZ declareerde miljoen te veel'

Pgb-houders die hun budgetten beheerden via Baas in Zorg (BIZ) hebben voor een miljoen euro te veel aan declaraties ingediend.

CZ beschuldigt zorgbureau Reset Zorg van fraude

Op kosten van de zorgverzekeraar relaxen bij Thermae 2000? Of een seizoenskaartje van MVV aanschaffen, in plaats van het inkopen van zorg?

Gemeenten houden geld over op zorgbudget

De meeste gemeenten hebben vorig jaar geld overgehouden op het zorgbudget. Dat komt omdat ze hebben bezuinigd. Bijvoorbeeld op de huishoudelijke hulp en het persoonsgebonden budget (pgb).

'Provincie moet helpen bij problemen met uitbetalen pgb's'

De PVV in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om de hernieuwde, dreigende problemen met de uitbetaling van pgb's mee te helpen oplossen.

Gemeenten te laat met data pgb’s

Een soepele uitbetaling van pgb’s dreigt komend jaar opnieuw in gevaar te komen doordat veel gemeenten de benodigde gegevens te laat hebben aangeleverd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten