Bouwproject, bodemonderzoek, beton, fundering, bouw, bouwsector (stock)

Onderzoek: het valt reuze mee met PFAS in Limburgse bodem

De concentratie van PFAS in de Limburgse bodem lijkt binnen de perken te blijven en dus geen obstakel te vormen voor de uitvoering van weg- en woningbouwprojecten, en baggerwerkzaamheden.

grondvervuiling pfas bodemonderzoek grondonderzoek grondmonster stock
Werkgeversvereniging: 'Meld lokale PFAS-problemen'

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept samen met de landelijke werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland ondernemers op om lokale problemen te melden die met PFAS te maken hebben.

Protest boeren bouwers A73 (18 dec 2019)
Is er nog steeds begrip voor de boeren en de bouwers?

Het is niet de eerste keer dat de boeren en bouwers in actie komen en daarbij andere mensen hinderen. Is er nog steeds begrip en sympathie voor de actievoerders?

intercity spoorlijn spoor rails stock trein
L1mburg Centraal: Limburg snakt naar intercity Aken

Dinsdag in L1mburg Centraal: De11devande11de en de heimwee naar het Vrijthof, Limburg snakt naar intercity richting Aken, Sef Vergoossen over de dip in het voetbal en meer Limburgs nieuws...

grondvervuiling pfas bodemonderzoek grondonderzoek grondmonster stock
Onderzoeksbureaus hebben handen vol aan PFAS

Bedrijven die milieumonsters nemen van grond hebben het zeer druk. Dat komt door de nieuwe PFAS-normen die in oktober zijn ingegaan.

ANP-400709397
'Kolonne bouwpersoneel uit Kerkrade blokkeert snelweg'

De groep actievoerend bouwpersoneel die woensdagmorgen vanuit Kerkrade naar Den Haag reed, heeft tijdelijk de A12 geblokkeerd.

Bouwprotest Limburg A2 (30 okt 2019)
Tientallen boetes voor afplakken kentekens bij bouwprotest

De politie heeft in Limburg en Noord-Brabant tientallen boetes uitgeschreven aan personen die hun kentekenplaten hadden afgeplakt.

file donker
Ochtendspits komt vroeg op gang door bouwprotest

De ochtendspits in Limburg is woensdag al vroeg op gang gekomen door trucks die naar Den Haag gaan om actie te voeren.

Bouw straat werkzaamheden stock
Waarom gaat de bouwsector op de barricade?

Na de boeren gaan nu ook de aannemers, grondverzetsbedrijven, hoveniers en andere bedrijven gelinkt met de bouw actievoeren in Den Haag.

Vrachtwagen truck
Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in de bouw en grondverzet, gaan woensdagochtend actievoeren op de autosnelwegen. Ze rijden met 50 kilometer per uur vanuit verschillende plekken in Limburg naar Den Haag.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten