Overslaan en naar de inhoud gaan

Peuterspeelzalen Venray moeten 2,5 ton subsidie terugbetalen

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 17:08

Venray betaalde peuterspeelzalen te veel subsidie. Die moeten daarom 260.000 euro terugbetalen. Dat geld komt uit toeslagen die tweeverdieners moeten gaan aanvragen.

De gemeente Venray ontdekte dit jaar dat de Stichting Peuterspeelzalen Venray in 2014 en 2015 te veel subsidie kreeg. Het ging respectievelijk om 132.700 en 126.656 euro. Die ouderbijdrages had de gemeente af moeten trekken van het subsidiebedrag.

Terugbetalingsregeling
Omdat de stichting failliet dreigde te gaan als het geld direct terug zou moeten, is met de gemeente een terugbetalingsregeling opgesteld. Tussen september en december 2017 boekt het peuterspeelzaalwerk het geld in termijnen over.

Locaties
De stichting heeft zeven locaties in Venray en ook peuterspeelzalen in Oirlo, Ysselsteyn en Oostrum. Die tellen 35 medewerkers en ontvangen circa 400 kinderen. Volgens Peuterspeelzalen Venray heeft de operatie geen gevolgen voor het personeel en verandert er voor de kinderen niets.

Terug
Om het geld terug te betalen mag de stichting van de gemeente al per volgend schooljaar ouders die beiden werken een kinderopvangtoeslag laten aanvragen. Dit is vanaf 1 januari 2018 verplicht. Door die nieuwe regeling genereert de stichting extra inkomsten. Het bedrag uit ouderbijdragen is dit jaar begroot op 175.000 euro. In 2017 wordt dit 450.000 euro.

Meer betalen
Ouders die samen meer dan 55.000 euro verdienen, gaan hierdoor meer betalen. Huishoudens die gezamenlijk onder dat bedrag zitten, zijn straks volgens Tielen minder kwijt aan peuterspeelzaalwerk. Voor kinderen van wie één ouder verdient, blijft de gemeente Venray een subsidie verstrekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inwoners Oostrum woest over mogelijke komst Polen
Lau Geeraets
Lau Geeraets voor de rechter
Automobilist draait door voor camera Wegmisbruikers
Pool mishandeld in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen