Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Petra Stienen neemt Aletta Jacobsprijs in ontvangst

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 7:52

Petra Stienen heeft maandag de Aletta Jacobsprijs ontvangen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken.

De Rijksuniversiteit Groningen reikt om de twee jaar de Aletta Jacobsprijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. Eerder werd de prijs uitgereikt aan onder andere Els Borst, Neelie Kroes en Hedy d’Ancona.

Andere geluid
Volgens juryvoorzitter prof. dr. Janka Stoker heeft Stienen het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld. Bovendien weet zij het onderwerp 'de rol van vrouwen' in een hedendaags en internationaal perspectief te plaatsen.

Petra Stienen
Petra Stienen is geboren in Roermond. Tussen 1995 en 2004 was ze als mensenrechtendiplomaat werkzaam op de Nederlandse ambassade in achtereenvolgens Egypte en Syrië. Terug in Nederland wilde ze een brug slaan tussen het Westen en de Arabische wereld.

TV-programma's
Tijdens de protesten in de Arabische wereld in 2011 trad ze regelmatig op in nieuwsprogramma’s zoals Pauw en Witteman en Nieuwsuur. Hiervoor ontving ze op 24 februari 2012 de Vrouw in de Media Award 2011.

Petra Stienen heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Dromen van een Arabische Lente' en 'Het andere Arabische geluid'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
Petra Stienen over verkiezingen: '25 zetels voor D66'
'Amerikanen gaan Obama ontzettend missen'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen