Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Petra Stienen neemt Aletta Jacobsprijs in ontvangst

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 7:52

Petra Stienen heeft maandag de Aletta Jacobsprijs ontvangen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken.

De Rijksuniversiteit Groningen reikt om de twee jaar de Aletta Jacobsprijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. Eerder werd de prijs uitgereikt aan onder andere Els Borst, Neelie Kroes en Hedy d’Ancona.

Andere geluid
Volgens juryvoorzitter prof. dr. Janka Stoker heeft Stienen het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld. Bovendien weet zij het onderwerp 'de rol van vrouwen' in een hedendaags en internationaal perspectief te plaatsen.

Petra Stienen
Petra Stienen is geboren in Roermond. Tussen 1995 en 2004 was ze als mensenrechtendiplomaat werkzaam op de Nederlandse ambassade in achtereenvolgens Egypte en Syrië. Terug in Nederland wilde ze een brug slaan tussen het Westen en de Arabische wereld.

TV-programma's
Tijdens de protesten in de Arabische wereld in 2011 trad ze regelmatig op in nieuwsprogramma’s zoals Pauw en Witteman en Nieuwsuur. Hiervoor ontving ze op 24 februari 2012 de Vrouw in de Media Award 2011.

Petra Stienen heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Dromen van een Arabische Lente' en 'Het andere Arabische geluid'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
Petra Stienen over verkiezingen: '25 zetels voor D66'
'Amerikanen gaan Obama ontzettend missen'
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen