Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Stienen neemt Aletta Jacobsprijs in ontvangst

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 7:52

Petra Stienen heeft maandag de Aletta Jacobsprijs ontvangen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken.

De Rijksuniversiteit Groningen reikt om de twee jaar de Aletta Jacobsprijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. Eerder werd de prijs uitgereikt aan onder andere Els Borst, Neelie Kroes en Hedy d’Ancona.

Andere geluid
Volgens juryvoorzitter prof. dr. Janka Stoker heeft Stienen het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld. Bovendien weet zij het onderwerp 'de rol van vrouwen' in een hedendaags en internationaal perspectief te plaatsen.

Petra Stienen
Petra Stienen is geboren in Roermond. Tussen 1995 en 2004 was ze als mensenrechtendiplomaat werkzaam op de Nederlandse ambassade in achtereenvolgens Egypte en Syrië. Terug in Nederland wilde ze een brug slaan tussen het Westen en de Arabische wereld.

TV-programma's
Tijdens de protesten in de Arabische wereld in 2011 trad ze regelmatig op in nieuwsprogramma’s zoals Pauw en Witteman en Nieuwsuur. Hiervoor ontving ze op 24 februari 2012 de Vrouw in de Media Award 2011.

Petra Stienen heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Dromen van een Arabische Lente' en 'Het andere Arabische geluid'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
Petra Stienen over verkiezingen: '25 zetels voor D66'
'Amerikanen gaan Obama ontzettend missen'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen