ANP-420236758

Familie in Beiroet: 'Verdriet en zorgen'

In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, vond dinsdagavond een verwoestende explosie plaats. Daarbij kwamen tot nu toe ruim 140 mensen om en vielen zeker 5.000 gewonden. De oma en vier broers van Hannah Abdoulah uit Maastricht wonen in Beiroet.

De Statenverkiezingen en de Eerste Kamer: vijf vragen

De verkiezingen van 20 maart gaan niet alleen over nieuwe Provinciale Staten maar indirect ook over de samenstelling van de Eerste Kamer.

Limburgse literatuur centraal in Amsterdam

In podium De Balie in Amsterdam wordt binnenkort uitgebreid stilgestaan bij Limburgse literatuur.

Limburg geeft eigen draai aan Maand van de Geschiedenis

Limburg geeft dit jaar met 'Het Geluk van Limburg' een eigen draai aan de landelijke Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt gehouden.

ANP
Is Petra Stienen De Slimste Mens?

Arabiste en publiciste Petra Stienen uit Roermond schuift aan bij het spelprogramma De Slimste Mens.

'Limburgs feestje Amsterdam was geen boekpromotie'

Het provinciebestuur weerspreekt de zware kritiek van de PVV en Volkspartij Limburg op de Limburgse manifestatie die drie weken geleden plaatsvond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Kritiek op Limburgs feestje in Amsterdamse schouwburg

PVV en Volkspartij Limburg in het Limburgs Parlement uiten zware kritiek op de Limburgse manifestatie die drie weken geleden plaatsvond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

ANP
Limburgse leeuw brult in Amsterdam

Wat kan de Randstad leren van Limburg? Dat is het centrale thema dat donderdagavond besproken wordt in de stadsschouwburg in Amsterdam.

Schreeuwende Jules Deelder ruziet met Connie Palmen

Connie Palmen was aangeschoven in de talkshow van Eva Jinek om over haar Limburgse geboortegrond te praten. Maar dat liep net even anders.

'Amerikanen gaan Obama ontzettend missen'

"Amerikanen gaan Barack Obama, de huidige president van de VS, ontzettend missen", dat zegt D66-senator Petra Stienen uit Roermond.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten