Rotterdam

Burgemeesters bezorgd over Rotterdamse drugscriminelen

Burgemeesters Antoin Scholten (Venlo) en Petra Dassen (Kerkrade) maken zich zorgen over de opmars van Rotterdammers in het Limburgse drugsmilieu. Deze groepen botsen met plaatselijke criminelen en dat leidt geregeld tot zwaar geweld.

Voortgezet onderwijs school scholier leerling rugzak
Kerkrade wil weer middelbare school: Het Martin Buber

Er moet weer volwaardig middelbaar onderwijs in Kerkrade komen. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven om alles in het werk te stellen om hiervoor te zorgen.

Epen zomer Zuid-Limburg lente
Conferentie: gemeenschappelijke agenda voor Zuid-Limburg

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten willen een gemeenschappelijk agenda opstellen waarmee ze aan de slag willen richting de politiek in Den Haag, Europa en Düsseldorf, de zetel van de regering van Noordrijn-Westfalen.

ANP-359845094
Nominaties voor Vrouw in de Media Award bekend

Tien vrouwen maken kans op de regionale Vrouw in de Media Award. Kanshebbers zijn onder andere burgemeester Petra Dassen van Kerkrade, politiechef Ingrid Schäfer en tennisster Demi Schuurs.

Rookbommen Roda MVV (12 jan 2020)
Vuurwerkincident Roda-MVV: 'Kleine groep die het verstiert'

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade doet een appel op supporters na het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Roda JC tegen MVV. "Je hebt toch een hart voor Roda, voor voetbal. Laat dit dan."

Wapendepot POMS Eygelshoven
Kerkrade blij met nieuwe ‘Amerikaanse’ banen

De gemeente Kerkrade is blij verrast met de extra banen op het Amerikaanse wapendepot in Eygelshoven.

Martin Buber-plaquette Dries van Agt (22 nov 2019)
Martin Buber Plaquette voor Dries van Agt

Oud-premier Dries van Agt heeft vrijdagavond in Theater Kerkrade de Martin Buber-plaquette in ontvangst genomen. Van Agt, herstellend van een herseninfarct, kreeg de mensenrechtenprijs uit handen van Jan Terlouw.

Sigarettenzwendel Sigarettenfabriek inval loods stramproy limburg heijmans
Sigarettenzwendel steeds groter probleem

De tabaksmaffia vormt een steeds groter probleem in Limburg.

Auto ramt politiebureau Kerkradersteenweg Kerkrade (18 okt 2019)
Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Het politiebureau in Kerkrade blijft het hele weekend gesloten, nadat vrijdagochtend iemand met een auto het pand heeft geramd.

Beesel burgemeester sollicitatie (8 okt 2019)
Vacature burgemeester Beesel: 23 kandidaten

In totaal menen 23 sollicitanten dat ze een uitstekende kandidaat zijn om de ambtsketen van de gemeente Beesel op hun schouders te dragen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten