Overslaan en naar de inhoud gaan

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 10:50

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

De petitie, die maandag is aangemaakt, is inmiddels al ruim 700 keer ondertekend.

Niet verwacht
Het is een initiatief van Bo Lemmens, die samen met vijf anderen eerst al een Facebookevenement aanmaakte. Op het sociale platform is als het ware al vastgelegd dat de internationale liedjeswedstrijd in Maastricht plaatsvindt. Daarop hebben al ruim 1800 mensen aangeven dat ze gaan als het in het MECC is. Nog eens 12.000 zijn 'geïnteresseerd' in het evenement. "Zoveel reacties hadden we niet verwacht", zegt mede-initiatiefnemer Max Vos.

Gaat leven
"Het begon als een soort grap", legt hij uit. "We zagen het niet als een serieuze petitie." Vos sloot zich aan bij Michiel Ruland, Bo Lemmens, Luc Dabekaussen, Martin van Montfort en Charley van Enckevort, die het evenement op Facebook zondag rond 19:00 uur aanmaakten. "Dit zien mensen en gaat leven", verklaart de Maastrichtenaar het viral gaan van het evenement.

Europees beeld
Behalve dat Maastricht nu al concurrentie heeft van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Den Bosch, Zwolle en Leeuwarden is de strijd op Facebook ook al losgebarsten. "Rotterdam heeft ook een Facebookevenement en meer likes dan wij." Maar dat deert hen niet, want volgens Vos kan Maastricht het beste het Europees beeld uitdragen. "Bovendien zijn de hotel- en huurkosten goedkoper hier en zijn er meerdere vliegvelden goed toegankelijk."

Schoonheid openbaren
Toch betwijfelt de student of de keuze uiteindelijk op Maastricht gaat vallen. "Maastricht blijft een beetje de verborgen stad. Maar we moeten niet opgeven. We moeten deze kans aangrijpen om schoonheid te openbaren."

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Steuntje in rug
De politiek, het MECC en André Rieu spraken zich eerder al duidelijk uit dat het Songfestival in Maastricht gehouden moet worden. "De petities zijn een klein steuntje in de rug vanuit de bevolking", aldus Vos.

De initiatiefnemers weten nog niet wat ze met het Facebookevenement en de petitie gaan doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen