Overslaan en naar de inhoud gaan

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 10:50

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

De petitie, die maandag is aangemaakt, is inmiddels al ruim 700 keer ondertekend.

Niet verwacht
Het is een initiatief van Bo Lemmens, die samen met vijf anderen eerst al een Facebookevenement aanmaakte. Op het sociale platform is als het ware al vastgelegd dat de internationale liedjeswedstrijd in Maastricht plaatsvindt. Daarop hebben al ruim 1800 mensen aangeven dat ze gaan als het in het MECC is. Nog eens 12.000 zijn 'geïnteresseerd' in het evenement. "Zoveel reacties hadden we niet verwacht", zegt mede-initiatiefnemer Max Vos.

Gaat leven
"Het begon als een soort grap", legt hij uit. "We zagen het niet als een serieuze petitie." Vos sloot zich aan bij Michiel Ruland, Bo Lemmens, Luc Dabekaussen, Martin van Montfort en Charley van Enckevort, die het evenement op Facebook zondag rond 19:00 uur aanmaakten. "Dit zien mensen en gaat leven", verklaart de Maastrichtenaar het viral gaan van het evenement.

Europees beeld
Behalve dat Maastricht nu al concurrentie heeft van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Den Bosch, Zwolle en Leeuwarden is de strijd op Facebook ook al losgebarsten. "Rotterdam heeft ook een Facebookevenement en meer likes dan wij." Maar dat deert hen niet, want volgens Vos kan Maastricht het beste het Europees beeld uitdragen. "Bovendien zijn de hotel- en huurkosten goedkoper hier en zijn er meerdere vliegvelden goed toegankelijk."

Schoonheid openbaren
Toch betwijfelt de student of de keuze uiteindelijk op Maastricht gaat vallen. "Maastricht blijft een beetje de verborgen stad. Maar we moeten niet opgeven. We moeten deze kans aangrijpen om schoonheid te openbaren."

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Steuntje in rug
De politiek, het MECC en André Rieu spraken zich eerder al duidelijk uit dat het Songfestival in Maastricht gehouden moet worden. "De petities zijn een klein steuntje in de rug vanuit de bevolking", aldus Vos.

De initiatiefnemers weten nog niet wat ze met het Facebookevenement en de petitie gaan doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen