Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 10:50

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

De petitie, die maandag is aangemaakt, is inmiddels al ruim 700 keer ondertekend.

Niet verwacht
Het is een initiatief van Bo Lemmens, die samen met vijf anderen eerst al een Facebookevenement aanmaakte. Op het sociale platform is als het ware al vastgelegd dat de internationale liedjeswedstrijd in Maastricht plaatsvindt. Daarop hebben al ruim 1800 mensen aangeven dat ze gaan als het in het MECC is. Nog eens 12.000 zijn 'geïnteresseerd' in het evenement. "Zoveel reacties hadden we niet verwacht", zegt mede-initiatiefnemer Max Vos.

Gaat leven
"Het begon als een soort grap", legt hij uit. "We zagen het niet als een serieuze petitie." Vos sloot zich aan bij Michiel Ruland, Bo Lemmens, Luc Dabekaussen, Martin van Montfort en Charley van Enckevort, die het evenement op Facebook zondag rond 19:00 uur aanmaakten. "Dit zien mensen en gaat leven", verklaart de Maastrichtenaar het viral gaan van het evenement.

Europees beeld
Behalve dat Maastricht nu al concurrentie heeft van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Den Bosch, Zwolle en Leeuwarden is de strijd op Facebook ook al losgebarsten. "Rotterdam heeft ook een Facebookevenement en meer likes dan wij." Maar dat deert hen niet, want volgens Vos kan Maastricht het beste het Europees beeld uitdragen. "Bovendien zijn de hotel- en huurkosten goedkoper hier en zijn er meerdere vliegvelden goed toegankelijk."

Schoonheid openbaren
Toch betwijfelt de student of de keuze uiteindelijk op Maastricht gaat vallen. "Maastricht blijft een beetje de verborgen stad. Maar we moeten niet opgeven. We moeten deze kans aangrijpen om schoonheid te openbaren."

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Steuntje in rug
De politiek, het MECC en André Rieu spraken zich eerder al duidelijk uit dat het Songfestival in Maastricht gehouden moet worden. "De petities zijn een klein steuntje in de rug vanuit de bevolking", aldus Vos.

De initiatiefnemers weten nog niet wat ze met het Facebookevenement en de petitie gaan doen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen