Overslaan en naar de inhoud gaan

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 10:50

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

De petitie, die maandag is aangemaakt, is inmiddels al ruim 700 keer ondertekend.

Niet verwacht
Het is een initiatief van Bo Lemmens, die samen met vijf anderen eerst al een Facebookevenement aanmaakte. Op het sociale platform is als het ware al vastgelegd dat de internationale liedjeswedstrijd in Maastricht plaatsvindt. Daarop hebben al ruim 1800 mensen aangeven dat ze gaan als het in het MECC is. Nog eens 12.000 zijn 'geïnteresseerd' in het evenement. "Zoveel reacties hadden we niet verwacht", zegt mede-initiatiefnemer Max Vos.

Gaat leven
"Het begon als een soort grap", legt hij uit. "We zagen het niet als een serieuze petitie." Vos sloot zich aan bij Michiel Ruland, Bo Lemmens, Luc Dabekaussen, Martin van Montfort en Charley van Enckevort, die het evenement op Facebook zondag rond 19:00 uur aanmaakten. "Dit zien mensen en gaat leven", verklaart de Maastrichtenaar het viral gaan van het evenement.

Europees beeld
Behalve dat Maastricht nu al concurrentie heeft van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Den Bosch, Zwolle en Leeuwarden is de strijd op Facebook ook al losgebarsten. "Rotterdam heeft ook een Facebookevenement en meer likes dan wij." Maar dat deert hen niet, want volgens Vos kan Maastricht het beste het Europees beeld uitdragen. "Bovendien zijn de hotel- en huurkosten goedkoper hier en zijn er meerdere vliegvelden goed toegankelijk."

Schoonheid openbaren
Toch betwijfelt de student of de keuze uiteindelijk op Maastricht gaat vallen. "Maastricht blijft een beetje de verborgen stad. Maar we moeten niet opgeven. We moeten deze kans aangrijpen om schoonheid te openbaren."

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Steuntje in rug
De politiek, het MECC en André Rieu spraken zich eerder al duidelijk uit dat het Songfestival in Maastricht gehouden moet worden. "De petities zijn een klein steuntje in de rug vanuit de bevolking", aldus Vos.

De initiatiefnemers weten nog niet wat ze met het Facebookevenement en de petitie gaan doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen