Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor oliebollenkraam die dreigt te verdwijnen

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 13:46

Oliebollenbakker Erik Verwijk uit Weert is een petitie gestart om zijn kraam van de ondergang te redden.

Verwijk verkoopt zijn warme baksels al 30 jaar op verschillende plekken in de stad. Sinds een tijdje staat hij op het Stationsplein, maar hij dreigt zijn tent binnenkort te moeten sluiten.

Plek kwijt
Reden voor het naderende einde is het nieuwe beleid dat de gemeente Weert heeft ingevoerd. Standplaatsen voor kramen worden vanaf dit jaar aan de hoogste bieder gegund, in plaats van aan degene die het jaar ervoor ook de vergunning had.
Verwijk wil niet meedoen aan 'dat spelletje'. "Ik schrijf in maart in voor het bedrag waarvoor ik hier nu ook sta, maar ik weet nu al dat ik mijn plek dan kwijt ben", zei hij er eerder over.

Uit het hele land
Op internet is de wanhopige bakker nu een petitie gestart. 'Help ons het bedrijf voort te zetten en de gemeente Weert te laten zien dat ze een verkeerd beleid voeren', luidt de hartekreet waarmee hij handtekeningen hoopt op te halen. En dat lijkt aardig te lukken, want vanuit het hele land komen er inmiddels steunbetuigingen binnen. "Ik kom er ieder jaar een oliebol eten. Vriendelijke mensen", schrijft een klant uit Oss. "Hij hoort er gewoon bij", voegt een ander toe. De teller van de handtekeningenactie stond vrijdag aan het begin van de middag op 83.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen