Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor oliebollenkraam die dreigt te verdwijnen

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 13:46

Oliebollenbakker Erik Verwijk uit Weert is een petitie gestart om zijn kraam van de ondergang te redden.

Verwijk verkoopt zijn warme baksels al 30 jaar op verschillende plekken in de stad. Sinds een tijdje staat hij op het Stationsplein, maar hij dreigt zijn tent binnenkort te moeten sluiten.

Plek kwijt
Reden voor het naderende einde is het nieuwe beleid dat de gemeente Weert heeft ingevoerd. Standplaatsen voor kramen worden vanaf dit jaar aan de hoogste bieder gegund, in plaats van aan degene die het jaar ervoor ook de vergunning had.
Verwijk wil niet meedoen aan 'dat spelletje'. "Ik schrijf in maart in voor het bedrag waarvoor ik hier nu ook sta, maar ik weet nu al dat ik mijn plek dan kwijt ben", zei hij er eerder over.

Uit het hele land
Op internet is de wanhopige bakker nu een petitie gestart. 'Help ons het bedrijf voort te zetten en de gemeente Weert te laten zien dat ze een verkeerd beleid voeren', luidt de hartekreet waarmee hij handtekeningen hoopt op te halen. En dat lijkt aardig te lukken, want vanuit het hele land komen er inmiddels steunbetuigingen binnen. "Ik kom er ieder jaar een oliebol eten. Vriendelijke mensen", schrijft een klant uit Oss. "Hij hoort er gewoon bij", voegt een ander toe. De teller van de handtekeningenactie stond vrijdag aan het begin van de middag op 83.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen