Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor naambehoud Schöndeln 1800 keer ondertekend

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 17:39

De petitie om de naam van Lyceum Schöndeln in Roermond te behouden is door 1800 mensen ondertekend.

De petitie is maandagmiddag overhandigd aan het schoolbestuur.

Petitie
Het schoolbestuur wil de schoolnaam laten vallen, vanwege de toevoeging van mavo-onderwijs. Oud-leerlingen en oud-docenten van de Roermondse school zijn daarop een petitie gestart om te voorkomen dat de historische naam Schöndeln verdwijnt.

Lees ook: Verzet tegen naamsverandering Lyceum Schöndeln

Kwaliteit
Andre Kolodziejak is de initiatiefnemer. De econoom van de Europese Commissie is oud-leerling van de Roermondse school. En hoewel hij al jaren niet meer in de schoolbanken zit, hoopt hij dat de historische naam behouden blijft. Hij ziet de naam Schöndeln zelfs als een kwaliteitskeurmerk.

Besluit
Thieu Kikken van het college van bestuur van scholenkoepel SOML snapt de weerstand. Of de scholenkoepel nog terugkomt op het besluit, valt te bezien. Volgens Kikken is het een weloverwogen keuze om de naam te wijzigen.

De nieuwe naam wordt binnenkort bekendgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen