Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis zorgverzekering voor zorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 21:03

Een gratis basis zorgverzekering voor iedereen die in de zorg werkt, om zo het werken in deze sector aantrekkelijker te maken. Daarvoor ijvert ambulancebroeder Gaston Bus uit Stein.

Hij is deze week een online petitie gestart, in de hoop genoeg handtekeningen op te halen om het thema op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen.

Sympathieke geste
"Het is steeds lastiger om in de zorg personeel te krijgen. Hopelijk geeft dit een zetje aan mensen die willen overstappen en aan studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen", zegt Bus. Hij is niet bang dat mensen puur voor het geld de zorg in zouden gaan. "Dit vak zit toch vooral in je hart. Vrijstelling van zorgpremie zou slechts een sympathieke geste zijn. Het scheelt immers toch zo'n 1200 euro per jaar."

Beluister ook: Petitie voor gratis zorgverzekering voor personeel in de zorg

Risico's
Bovendien is het standpunt van de initiatiefnemer prima te onderbouwen vanuit de dagelijkse spraktijk. “Contact met patiënten maakt dat medewerkers in de zorg een hoger risico op ziektes lopen. Daarnaast kan het werken in de zorg zowel fysiek als geestelijk belastend zijn”, stelt Bus.

Langere termijn
De actie is te vinden op petities.nl. Sinds deze week kunnen mensen daar hun handtekening achterlaten. Bij 40.000 sympathisanten komt het voorstel in de Tweede Kamer. Toch ligt de sleutel vooral bij de zorgverzekeraars. "Die zullen er zeker kritisch tegenover staan. Maar we zijn allemaal actief in dezelfde sector, we moeten elkaar dus helpen. En hopelijk steunt Den Haag dit plan ook in financiële zin." De handtekeningenactie loopt nog tot november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen