Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis zorgverzekering voor zorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 21:03

Een gratis basis zorgverzekering voor iedereen die in de zorg werkt, om zo het werken in deze sector aantrekkelijker te maken. Daarvoor ijvert ambulancebroeder Gaston Bus uit Stein.

Hij is deze week een online petitie gestart, in de hoop genoeg handtekeningen op te halen om het thema op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen.

Sympathieke geste
"Het is steeds lastiger om in de zorg personeel te krijgen. Hopelijk geeft dit een zetje aan mensen die willen overstappen en aan studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen", zegt Bus. Hij is niet bang dat mensen puur voor het geld de zorg in zouden gaan. "Dit vak zit toch vooral in je hart. Vrijstelling van zorgpremie zou slechts een sympathieke geste zijn. Het scheelt immers toch zo'n 1200 euro per jaar."

Beluister ook: Petitie voor gratis zorgverzekering voor personeel in de zorg

Risico's
Bovendien is het standpunt van de initiatiefnemer prima te onderbouwen vanuit de dagelijkse spraktijk. “Contact met patiënten maakt dat medewerkers in de zorg een hoger risico op ziektes lopen. Daarnaast kan het werken in de zorg zowel fysiek als geestelijk belastend zijn”, stelt Bus.

Langere termijn
De actie is te vinden op petities.nl. Sinds deze week kunnen mensen daar hun handtekening achterlaten. Bij 40.000 sympathisanten komt het voorstel in de Tweede Kamer. Toch ligt de sleutel vooral bij de zorgverzekeraars. "Die zullen er zeker kritisch tegenover staan. Maar we zijn allemaal actief in dezelfde sector, we moeten elkaar dus helpen. En hopelijk steunt Den Haag dit plan ook in financiële zin." De handtekeningenactie loopt nog tot november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen