Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Petitie voor gratis zorgverzekering voor zorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 21:03

Een gratis basis zorgverzekering voor iedereen die in de zorg werkt, om zo het werken in deze sector aantrekkelijker te maken. Daarvoor ijvert ambulancebroeder Gaston Bus uit Stein.

Hij is deze week een online petitie gestart, in de hoop genoeg handtekeningen op te halen om het thema op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen.

Sympathieke geste
"Het is steeds lastiger om in de zorg personeel te krijgen. Hopelijk geeft dit een zetje aan mensen die willen overstappen en aan studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen", zegt Bus. Hij is niet bang dat mensen puur voor het geld de zorg in zouden gaan. "Dit vak zit toch vooral in je hart. Vrijstelling van zorgpremie zou slechts een sympathieke geste zijn. Het scheelt immers toch zo'n 1200 euro per jaar."

Beluister ook: Petitie voor gratis zorgverzekering voor personeel in de zorg

Risico's
Bovendien is het standpunt van de initiatiefnemer prima te onderbouwen vanuit de dagelijkse spraktijk. “Contact met patiënten maakt dat medewerkers in de zorg een hoger risico op ziektes lopen. Daarnaast kan het werken in de zorg zowel fysiek als geestelijk belastend zijn”, stelt Bus.

Langere termijn
De actie is te vinden op petities.nl. Sinds deze week kunnen mensen daar hun handtekening achterlaten. Bij 40.000 sympathisanten komt het voorstel in de Tweede Kamer. Toch ligt de sleutel vooral bij de zorgverzekeraars. "Die zullen er zeker kritisch tegenover staan. Maar we zijn allemaal actief in dezelfde sector, we moeten elkaar dus helpen. En hopelijk steunt Den Haag dit plan ook in financiële zin." De handtekeningenactie loopt nog tot november.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen