Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis zorgverzekering voor zorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 21:03

Een gratis basis zorgverzekering voor iedereen die in de zorg werkt, om zo het werken in deze sector aantrekkelijker te maken. Daarvoor ijvert ambulancebroeder Gaston Bus uit Stein.

Hij is deze week een online petitie gestart, in de hoop genoeg handtekeningen op te halen om het thema op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen.

Sympathieke geste
"Het is steeds lastiger om in de zorg personeel te krijgen. Hopelijk geeft dit een zetje aan mensen die willen overstappen en aan studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen", zegt Bus. Hij is niet bang dat mensen puur voor het geld de zorg in zouden gaan. "Dit vak zit toch vooral in je hart. Vrijstelling van zorgpremie zou slechts een sympathieke geste zijn. Het scheelt immers toch zo'n 1200 euro per jaar."

Beluister ook: Petitie voor gratis zorgverzekering voor personeel in de zorg

Risico's
Bovendien is het standpunt van de initiatiefnemer prima te onderbouwen vanuit de dagelijkse spraktijk. “Contact met patiënten maakt dat medewerkers in de zorg een hoger risico op ziektes lopen. Daarnaast kan het werken in de zorg zowel fysiek als geestelijk belastend zijn”, stelt Bus.

Langere termijn
De actie is te vinden op petities.nl. Sinds deze week kunnen mensen daar hun handtekening achterlaten. Bij 40.000 sympathisanten komt het voorstel in de Tweede Kamer. Toch ligt de sleutel vooral bij de zorgverzekeraars. "Die zullen er zeker kritisch tegenover staan. Maar we zijn allemaal actief in dezelfde sector, we moeten elkaar dus helpen. En hopelijk steunt Den Haag dit plan ook in financiële zin." De handtekeningenactie loopt nog tot november.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen