Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 17:24

Meer dan 4000 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie die pleit voor gratis parkeren bij ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de verhoging van het uurtarief om te kunnen parkeren bij het Zuyderland.

De vier initiatiefnemers Mick Hummel, Duncan Vrösch, Colin Vos en Stijn Iding​ begonnen 20 januari met de actie in hun radioprogramma, de Weekendclub, dat zendtijd krijgt op RTV Parkstad.

Duurder
Vanaf 1 januari is het parkeertarief bij Zuyderland in de gemeente Sittard-Geleen verhoogd naar 1,80 euro per uur. Bij het gelijknamige ziekenhuis in Heerlen is het uurtarief 1,40 euro. In 2012 verkocht Zuyderland in Sittard- Geleen haar parkeergarage aan de gemeente. Dit is dan ook de voornaamste reden waardoor het stallen van je auto duurder uitvalt dan in Heerlen. "De gemeente Sittard- Geleen staat onder verscherpt toezicht van de provincie in financieel opzicht en zal een manier moeten vinden om de boekhouding op orde te krijgen", zegt Bert Pfeiffer, RVE-manager Facilities bij het Zuyderland tegen RTV Parkstad.

Gratis parkeren
"Ik weet niet of gratis parkeren haalbaar is. Daar gaan we in ieder geval voor, maar 1,80 euro per uur vinden we veel te veel", zegt initiatiefnemer Mick Hummel tegen L1. "Je gaat naar het ziekenhuis omdat je niet gezond bent, bijvoorbeeld voor een operatie. Wanneer je gaat shoppen in de stad is het begrijpelijk om te betalen voor een parkeerplek. Voor een ziekenhuis zou het eigenlijk gratis moeten zijn."

5000 handtekeningen
Door personen op straat aan te spreken en het plakken van posters door de binnenstad van Sittard, proberen de initiatiefnemers mensen te stimuleren om de petitie te tekenen. "Wanneer we het doel van 5000 handtekeningen hebben bereikt, gaan we het resultaat voorleggen aan de gemeente Sittard-Geleen."

Formeel bezwaar
Zuyderland tekende eerder zelf formeel bezwaar aan bij het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen tegen de verhoging van het uurtarief, maar dat mocht niet baten.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen