Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 17:24

Meer dan 4000 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie die pleit voor gratis parkeren bij ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de verhoging van het uurtarief om te kunnen parkeren bij het Zuyderland.

De vier initiatiefnemers Mick Hummel, Duncan Vrösch, Colin Vos en Stijn Iding​ begonnen 20 januari met de actie in hun radioprogramma, de Weekendclub, dat zendtijd krijgt op RTV Parkstad.

Duurder
Vanaf 1 januari is het parkeertarief bij Zuyderland in de gemeente Sittard-Geleen verhoogd naar 1,80 euro per uur. Bij het gelijknamige ziekenhuis in Heerlen is het uurtarief 1,40 euro. In 2012 verkocht Zuyderland in Sittard- Geleen haar parkeergarage aan de gemeente. Dit is dan ook de voornaamste reden waardoor het stallen van je auto duurder uitvalt dan in Heerlen. "De gemeente Sittard- Geleen staat onder verscherpt toezicht van de provincie in financieel opzicht en zal een manier moeten vinden om de boekhouding op orde te krijgen", zegt Bert Pfeiffer, RVE-manager Facilities bij het Zuyderland tegen RTV Parkstad.

Gratis parkeren
"Ik weet niet of gratis parkeren haalbaar is. Daar gaan we in ieder geval voor, maar 1,80 euro per uur vinden we veel te veel", zegt initiatiefnemer Mick Hummel tegen L1. "Je gaat naar het ziekenhuis omdat je niet gezond bent, bijvoorbeeld voor een operatie. Wanneer je gaat shoppen in de stad is het begrijpelijk om te betalen voor een parkeerplek. Voor een ziekenhuis zou het eigenlijk gratis moeten zijn."

5000 handtekeningen
Door personen op straat aan te spreken en het plakken van posters door de binnenstad van Sittard, proberen de initiatiefnemers mensen te stimuleren om de petitie te tekenen. "Wanneer we het doel van 5000 handtekeningen hebben bereikt, gaan we het resultaat voorleggen aan de gemeente Sittard-Geleen."

Formeel bezwaar
Zuyderland tekende eerder zelf formeel bezwaar aan bij het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen tegen de verhoging van het uurtarief, maar dat mocht niet baten.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen