Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 17:24

Meer dan 4000 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie die pleit voor gratis parkeren bij ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de verhoging van het uurtarief om te kunnen parkeren bij het Zuyderland.

De vier initiatiefnemers Mick Hummel, Duncan Vrösch, Colin Vos en Stijn Iding​ begonnen 20 januari met de actie in hun radioprogramma, de Weekendclub, dat zendtijd krijgt op RTV Parkstad.

Duurder
Vanaf 1 januari is het parkeertarief bij Zuyderland in de gemeente Sittard-Geleen verhoogd naar 1,80 euro per uur. Bij het gelijknamige ziekenhuis in Heerlen is het uurtarief 1,40 euro. In 2012 verkocht Zuyderland in Sittard- Geleen haar parkeergarage aan de gemeente. Dit is dan ook de voornaamste reden waardoor het stallen van je auto duurder uitvalt dan in Heerlen. "De gemeente Sittard- Geleen staat onder verscherpt toezicht van de provincie in financieel opzicht en zal een manier moeten vinden om de boekhouding op orde te krijgen", zegt Bert Pfeiffer, RVE-manager Facilities bij het Zuyderland tegen RTV Parkstad.

Gratis parkeren
"Ik weet niet of gratis parkeren haalbaar is. Daar gaan we in ieder geval voor, maar 1,80 euro per uur vinden we veel te veel", zegt initiatiefnemer Mick Hummel tegen L1. "Je gaat naar het ziekenhuis omdat je niet gezond bent, bijvoorbeeld voor een operatie. Wanneer je gaat shoppen in de stad is het begrijpelijk om te betalen voor een parkeerplek. Voor een ziekenhuis zou het eigenlijk gratis moeten zijn."

5000 handtekeningen
Door personen op straat aan te spreken en het plakken van posters door de binnenstad van Sittard, proberen de initiatiefnemers mensen te stimuleren om de petitie te tekenen. "Wanneer we het doel van 5000 handtekeningen hebben bereikt, gaan we het resultaat voorleggen aan de gemeente Sittard-Geleen."

Formeel bezwaar
Zuyderland tekende eerder zelf formeel bezwaar aan bij het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen tegen de verhoging van het uurtarief, maar dat mocht niet baten.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen