Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie voor behoud kleuterjuf: 'Dit is toch absurd'

Geplaatst opdinsdag 28 juni 2016 - 6:47

Ouders van een basisschool in Cadier en Keer zijn een petitie gestart om de juf van de kleuterklas te behouden.

Door de invoering van een nieuwe wet staat de lerares van De Keerking donderdag op straat.

Schooljaar afmaken
Vrijwel alle ouders hebben een
petitie getekend waarin zij het schoolbestuur Kom Leren vragen om de juf in elk geval dit schooljaar te laten afmaken. "Ik kan mijn zoontje van vier niet uitleggen waarom zijn lieve juf drie weken voor de vakantie opeens weg moet", zegt initiatiefneemster Mandy Rouwet.

Tijdelijk contract
De juf staat al vanaf het begin van dit schooljaar voor de klas bij de kleuters. Ze vervangt formeel een zieke juf en heft zelf een tijdelijk contract. Daar wringt volgens Kom Leren de schoen: door de invoering van de Wet werk en zekerheid voor het onderwijs kan dat tijdelijk contract niet meer verlengd worden.

Bezwaar
Het schoolbestuur is niet gelukkig met de situatie, zegt bestuurder Johan Linckens. "Wij hebben samen met andere schoolbesturen bezwaar gemaakt tegen de invoering van de wet per 1 juli", zegt hij. "Maar dat bezwaar is afgewezen. Waardoor wij nu gedwongen zijn om deze vervelende maatregel te nemen."

Rechter
De ouders vinden dat Kom Leren in elk geval moet proberen via de rechter een uitzondering af te dwingen voor de juf van hun kinderen. "Kinderen van die leeftijd hebben behoefte aan stabiliteit", zegt Rouwet. "Het is toch absurd dat zij voor de laatste drie weken nog een andere juf of meester krijgen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen