Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie tegen wooncomplex voor arbeidsmigranten in Baarlo

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 7:37

Bijna 900 mensen hebben op internet de petitie ondertekend die verontruste omwonenden zijn gestart tegen de komst van een tijdelijk wooncomplex in nieuwbouwwijk Kuukven in Baarlo.

Bewoners vinden het tijdelijk complex met woonunits voor 64 mensen niet passen in hun wijk.

Strenge kwaliteitseisen
Zelf moesten ze bij de bouw van hun woning aan allerlei strenge kwaliteitseisen voldoen, terwijl het tijdelijke complex uit opgestapelde containers bestaat.

Bovendien vrezen de bewoners dat de te huisvesten arbeidsmigranten niet integreren als ze in een tijdelijk complex ondergebracht worden, zo valt bij de online petitie te lezen.

Gestapelde containers
Het dorpsoverleg in Baarlo vindt de locatie voor het tijdelijk complex "onhandig gekozen", zegt bestuurslid Thieu Stultiens. "Gestapelde containers in totaal 17,5 meter breed en bijna 60 meter lang en dan twee etages hoog in een villawijk. Maar we hebben niet de indruk dat we nog iets in te brengen hebben."

Peel en Maas
De gemeente laat in een reactie weten dat het college nog geen besluit over de vergunning neemt zolang de tweede bijeenkomst met omwonenden niet heeft plaatsgevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Containercomplex in villawijk Baarlo gaat door
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Huisvesting arbeidsmigranten Work & Stay Peel en Maas
Peel en Maas scherpt huisvestingseisen arbeidsmigranten aan
Arbeidsmigranten mogen toch op recreatiepark Baarlo wonen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen