Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie tegen wooncomplex voor arbeidsmigranten in Baarlo

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 7:37

Bijna 900 mensen hebben op internet de petitie ondertekend die verontruste omwonenden zijn gestart tegen de komst van een tijdelijk wooncomplex in nieuwbouwwijk Kuukven in Baarlo.

Bewoners vinden het tijdelijk complex met woonunits voor 64 mensen niet passen in hun wijk.

Strenge kwaliteitseisen
Zelf moesten ze bij de bouw van hun woning aan allerlei strenge kwaliteitseisen voldoen, terwijl het tijdelijke complex uit opgestapelde containers bestaat.

Bovendien vrezen de bewoners dat de te huisvesten arbeidsmigranten niet integreren als ze in een tijdelijk complex ondergebracht worden, zo valt bij de online petitie te lezen.

Gestapelde containers
Het dorpsoverleg in Baarlo vindt de locatie voor het tijdelijk complex "onhandig gekozen", zegt bestuurslid Thieu Stultiens. "Gestapelde containers in totaal 17,5 meter breed en bijna 60 meter lang en dan twee etages hoog in een villawijk. Maar we hebben niet de indruk dat we nog iets in te brengen hebben."

Peel en Maas
De gemeente laat in een reactie weten dat het college nog geen besluit over de vergunning neemt zolang de tweede bijeenkomst met omwonenden niet heeft plaatsgevonden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Containercomplex in villawijk Baarlo gaat door
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Huisvesting arbeidsmigranten Work & Stay Peel en Maas
Peel en Maas scherpt huisvestingseisen arbeidsmigranten aan
Arbeidsmigranten mogen toch op recreatiepark Baarlo wonen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen