Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie tegen plannen rechtspraak

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 14:06

De vereniging van rechters en officieren van justitie (NVVR) is een petitie begonnen tegen de toekomstplannen van de Raad voor de rechtspraak.

Die plannen houden in dat zeven rechtbanken in Nederland alleen nog eenvoudigere zaken worden behandeld. Daarbij ook Maastricht.

Beslist
Met de petitie roepen de ondertekenaars de politiek op om eerst de vorige grote operatie te evalueren. Dat ging over de samenvoeging van negentien tot tien rechtbanken in 2013. Die samenvoeging zou geëvalueerd worden in 2018. Ook moet gepraat worden met alle betrokkenen voordat beslist wordt over 'de fysieke plaatsen waar rechtspraak in de samenleving gewenst is', staat in de petitie.

Geen recht
Volgens de ondertekenaars zijn de plannen die er nu liggen onvoldoende zorgvuldig en transparant tot stand gekomen en doen ze geen recht aan het belang van goede rechtspraak.

Duidelijk signaal
Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak is blij met de petitie en spreekt over 'nog een duidelijk signaal aan de politiek dat er structureel 52 miljoen nodig is om goede rechtspraak in ons land te garanderen'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toekomst rechtbanken veiliggesteld
rechter
Rechter biedt hulp bij schulden
Ontvoering 6-jarig meisje Weert
Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert
Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen