Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie tegen plannen rechtspraak

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 14:06

De vereniging van rechters en officieren van justitie (NVVR) is een petitie begonnen tegen de toekomstplannen van de Raad voor de rechtspraak.

Die plannen houden in dat zeven rechtbanken in Nederland alleen nog eenvoudigere zaken worden behandeld. Daarbij ook Maastricht.

Beslist
Met de petitie roepen de ondertekenaars de politiek op om eerst de vorige grote operatie te evalueren. Dat ging over de samenvoeging van negentien tot tien rechtbanken in 2013. Die samenvoeging zou geëvalueerd worden in 2018. Ook moet gepraat worden met alle betrokkenen voordat beslist wordt over 'de fysieke plaatsen waar rechtspraak in de samenleving gewenst is', staat in de petitie.

Geen recht
Volgens de ondertekenaars zijn de plannen die er nu liggen onvoldoende zorgvuldig en transparant tot stand gekomen en doen ze geen recht aan het belang van goede rechtspraak.

Duidelijk signaal
Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak is blij met de petitie en spreekt over 'nog een duidelijk signaal aan de politiek dat er structureel 52 miljoen nodig is om goede rechtspraak in ons land te garanderen'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toekomst rechtbanken veiliggesteld
rechter
Rechter biedt hulp bij schulden
Ontvoering 6-jarig meisje Weert
Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert
Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen