Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie tegen plannen rechtspraak

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 14:06

De vereniging van rechters en officieren van justitie (NVVR) is een petitie begonnen tegen de toekomstplannen van de Raad voor de rechtspraak.

Die plannen houden in dat zeven rechtbanken in Nederland alleen nog eenvoudigere zaken worden behandeld. Daarbij ook Maastricht.

Beslist
Met de petitie roepen de ondertekenaars de politiek op om eerst de vorige grote operatie te evalueren. Dat ging over de samenvoeging van negentien tot tien rechtbanken in 2013. Die samenvoeging zou geëvalueerd worden in 2018. Ook moet gepraat worden met alle betrokkenen voordat beslist wordt over 'de fysieke plaatsen waar rechtspraak in de samenleving gewenst is', staat in de petitie.

Geen recht
Volgens de ondertekenaars zijn de plannen die er nu liggen onvoldoende zorgvuldig en transparant tot stand gekomen en doen ze geen recht aan het belang van goede rechtspraak.

Duidelijk signaal
Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak is blij met de petitie en spreekt over 'nog een duidelijk signaal aan de politiek dat er structureel 52 miljoen nodig is om goede rechtspraak in ons land te garanderen'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toekomst rechtbanken veiliggesteld
rechter
Rechter biedt hulp bij schulden
Ontvoering 6-jarig meisje Weert
Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert
Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen