Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Petitie om F1 naar Nederland te halen loopt storm

Geplaatst opzaterdag 25 augustus 2018 - 7:55

Als het aan fans van Max Verstappen ligt, is de snelheidsduivel binnenkort weer in eigen land te bewonderen. Een petitie om het Formule 1-circus naar Nederland te halen is al ruim 115.000 keer ondertekend.

Rob van Gameren, sidekick bij F1-programma's op Ziggo Sport, is onlangs een petitie gestart om de koningsklasse van de autosport terug te halen. Bij 150.000 handtekeningen gaat Van Gameren de petitie aan F1-baas Chase Carey geven. Dat aantal lijkt hij met gemak te gaan halen.

Nederland
Door Max Verstappen is de populariteit van Formule 1 enorm toegenomen in Nederland. Het is fans dan ook een doorn in het oog dat er geen race in eigen land op de kalender prijkt. Toch wordt er achter de schermen al gewerkt aan een Grote Prijs van Nederland. Zowel het TT-circuit in Assen als het circuit van Zandvoort willen de F1 naar Nederland halen. Vooral de Zandvoortse politiek lijkt langzaamaan het gaspedaal in te trappen

Lees ook: Kans Max Verstappen op Zandvoort toe te juichen neemt toe

Lauda
In 1985 werd voor het laatst in Nederland geracet. Niki Lauda won de race toen in een McLaren-TAG. Een jaar eerder deelde Alain Prost de lakens uit. Een toekomstige opvolger zou daarmee in een imposant rijtje winnaars plaatsnemen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen