Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie moet einde maken aan zandwinning Sibelco-groeve

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 22:24

Omwonenden van de Sibelco groeve hebben een petitie gepresenteerd aan de wethouders van Heerlen en Landgraaf.

De bewoners willen dat de Sibelco groeve uiterlijk 2020 stopt met zandwinning.

Boos
Waar de bewoners zich vooral boos over maken zijn de verbroken beloftes. Eerder werd toegezegd dat de groeve zou sluiten in het jaar 2000. Dat werd in de loop der tijd uitgesteld naar 2020 en nu zelfs naar 2035.

Duidelijk
Genoeg is genoeg zeggen de bewoners. Wethouder van Heerlen Berry Braecken laat weten dat de boodschap van de bewoners duidelijk is. Hij gaat ervan uit dat de raad ook nota neemt van de protesten van omwonenden. De petitie werd door ruim 600 mensen getekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel weerstand tegen Sibelco in Heerlen
Mijnsteengroeve Heerlen/Landgraaf nog niet open
Heerlen en Landgraaf boos op provincie om Sibelco
Sibelcogroeve trekt nog weinig publiek
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen