Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie gestart tegen jager die zwijnen afschoot

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 17:59

Er is een online petitie gestart tegen de jager die zondag een aantal wilde zwijnen afschoot in Weert.

De opsteller van de petitie wil dat de jachtvergunning van de jager wordt ingetrokken. De petitie is inmiddels al meer dan duizend keer ondertekend in twee dagen.

Had niet mogen gebeuren
Acht wilde zwijnen raakten zondagochtend te water in het kanaal in Weert. De brandweer bracht vier van de dieren veilig op het droge, maar daar werden de overlevende zwijnen alsnog door de jager afgeschoten.

Het incident leidde in het hele land tot verontwaardigde reacties. Zowel de jager als gedeputeerde Patrick van der Broeck werden bedreigd. Van der Broeck gaf al aan dat het afschieten van de wilde zwijnen niet had mogen gebeuren. Hij veroordeelde het gedrag van de jager. "Zo is het nulstandbeleid niet bedoeld", aldus van der Broeck.

Acht wilde zwijnen, zojuist gered uit de Zuid-Willemsvaart bij Weert, worden doodgeschoten.
Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Jager wilde zwijnen zat fout'
'Doodschieten wilde zwijnen toch spijtig'
Politie onderzoekt doodschieten wilde zwijnen
Museum in Rotterdam wil dode zwijnen uit Weert
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen