Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie: Burgemeester Gennep moet blijven

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 10:16

Om te voorkomen dat burgemeester Peter de Koning van Gennep vertrekt is online een petitie gestart.

De oproep is maandag verschenen.

'Toon respect'
"Gemeenteraad en wethouders, toon respect en laat deze man niet vertrekken, uitpraten is beter dan schoppen", staat als toelichting onder de petitie.

Bestuurscultuur
Begin juli liet de burgemeester aan het einde van de raadsvergadering weten zijn ambtsketen in te leveren. Als reden gaf hij aan dat de 'bestuurscultuur en het bestuursklimaat hem belemmeren in zijn functioneren'. Wat De Koning daarmee bedoelt, heeft hij nooit duidelijk willen maken.

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

Herbenoemd
De Koning was zeven jaar burgemeester van Gennep. In 2017 werd hij nog voor zes jaar herbenoemd.

Geen verrassing
Voor de vertrouwenscommissie kwam het vertrek van de burgervader niet geheel onverwacht. CDA-fractievoorzitter en voorzitter van de vertrouwenscommissie Twan Reintjes daarover: "Als vertrouwenscommissie hebben we de afgelopen tijd een aantal gesprekken gevoerd. Daaruit is ons wel een aantal zaken duidelijk geworden. We wisten hoe het zich zou gaan ontwikkelen."

Lees ook: 'Vertrek burgemeester Gennep logisch gevolg gang van zaken'

De petitie is geplaatst op avaaz.org.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen