Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie boerinnen ruim 3.500 keer getekend

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 20:35

De boerinnen van Nederland zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor hun toekomst.

Die petitie is inmiddels meer dan 3.500 keer ondertekend, vertelde initiatiefneemster Kristel Vanhommerig uit Simpelveld.

Video: L1

Slapeloze nachten
Vanhommerig runt samen met haar man een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Volgens Vanhommerig gaan de problemen veel verder dan alleen een discussie over stikstofuitstoot en aangepast voer. "We maken ons zorgen om de geestelijke gezondheid van de boeren. Dat zijn allemaal stoere mannen, die niet zo snel zullen toegeven dat het ze boven het hoofd groeit. Maar wij hebben slapeloze nachten, al heel lang. Hoe ziet onze toekomst eruit? Hebben we nog wel een toekomst?"

Aandacht voor boerinnen
In de petitie wordt landbouwminister Schouten opgeroepen (meer) oog te hebben voor vrouwen in agrarische bedrijven. Op dit moment is de minister in overleg met de provincies over de maatregelen die boeren moeten nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijf te verminderen. Die moet omlaag om de kwetsbare natuurgebieden te beschermen.

Lees ook: Boeren vragen 2,9 miljard voor investeringen

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen