Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie boerinnen ruim 3.500 keer getekend

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 20:35

De boerinnen van Nederland zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor hun toekomst.

Die petitie is inmiddels meer dan 3.500 keer ondertekend, vertelde initiatiefneemster Kristel Vanhommerig uit Simpelveld.

Video: L1

Slapeloze nachten
Vanhommerig runt samen met haar man een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Volgens Vanhommerig gaan de problemen veel verder dan alleen een discussie over stikstofuitstoot en aangepast voer. "We maken ons zorgen om de geestelijke gezondheid van de boeren. Dat zijn allemaal stoere mannen, die niet zo snel zullen toegeven dat het ze boven het hoofd groeit. Maar wij hebben slapeloze nachten, al heel lang. Hoe ziet onze toekomst eruit? Hebben we nog wel een toekomst?"

Aandacht voor boerinnen
In de petitie wordt landbouwminister Schouten opgeroepen (meer) oog te hebben voor vrouwen in agrarische bedrijven. Op dit moment is de minister in overleg met de provincies over de maatregelen die boeren moeten nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijf te verminderen. Die moet omlaag om de kwetsbare natuurgebieden te beschermen.

Lees ook: Boeren vragen 2,9 miljard voor investeringen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen