Overslaan en naar de inhoud gaan

Petitie boerinnen ruim 3.500 keer getekend

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 20:35

De boerinnen van Nederland zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor hun toekomst.

Die petitie is inmiddels meer dan 3.500 keer ondertekend, vertelde initiatiefneemster Kristel Vanhommerig uit Simpelveld.

Video: L1

Slapeloze nachten
Vanhommerig runt samen met haar man een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Volgens Vanhommerig gaan de problemen veel verder dan alleen een discussie over stikstofuitstoot en aangepast voer. "We maken ons zorgen om de geestelijke gezondheid van de boeren. Dat zijn allemaal stoere mannen, die niet zo snel zullen toegeven dat het ze boven het hoofd groeit. Maar wij hebben slapeloze nachten, al heel lang. Hoe ziet onze toekomst eruit? Hebben we nog wel een toekomst?"

Aandacht voor boerinnen
In de petitie wordt landbouwminister Schouten opgeroepen (meer) oog te hebben voor vrouwen in agrarische bedrijven. Op dit moment is de minister in overleg met de provincies over de maatregelen die boeren moeten nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijf te verminderen. Die moet omlaag om de kwetsbare natuurgebieden te beschermen.

Lees ook: Boeren vragen 2,9 miljard voor investeringen

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen