Overslaan en naar de inhoud gaan

Petermann: spijtig dat ik word vervolgd voor kampbeul-tweet

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 15:52

Het Heerlense raadslid Christian Petermann vindt het spijtig dat hij wordt vervolgd voor een tweet waarin hij een officier van justitie vergeleek met een kampbeul.

Dat zegt Petermann donderdag tegen De Limburger, nadat hij te horen kreeg dat hij op 8 augustus voor de rechter moet verschijnen.

Lees ook: Raadslid uit Heerlen voor de rechter om kampbeul-tweet

Zaak laten rusten
Het raadslid gaf aan spijt te hebben van zijn omstreden tweet. Hij ging zelfs op cursus om te leren om ‘geweldloos te communiceren’. "Ik denk dat zowel mevrouw Janssen als ik erbij gebaat zijn dat we deze zaak laten rusten", aldus Petermann.

Verongelukken
Toen het Openbaar Ministerie (OM) in mei de strafeis tegen oud VVD-wethouder Jos van Rey bekendmaakte twitterde Petermann het volgende in een discussie: "Deze strafeis is buitenproportioneel. Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel 'de Irma Grese van het OM', nog vanavond verongelukt". Grese was een leidinggevende SS-kampbewaakster in de Tweede Wereldoorlog.

Lees hier al het nieuws over de opmerkelijke tweet van het raadslid.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dubbele aangifte voor kampbeul-tweet Petermann
OM eist taakstraf en donatie voor kampbeul-tweet
Raadslid uit Heerlen voor de rechter om kampbeul-tweet
Boete van 500 euro voor Petermann vanwege nazi-tweet
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen