Overslaan en naar de inhoud gaan

Petermann: spijtig dat ik word vervolgd voor kampbeul-tweet

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 15:52

Het Heerlense raadslid Christian Petermann vindt het spijtig dat hij wordt vervolgd voor een tweet waarin hij een officier van justitie vergeleek met een kampbeul.

Dat zegt Petermann donderdag tegen De Limburger, nadat hij te horen kreeg dat hij op 8 augustus voor de rechter moet verschijnen.

Lees ook: Raadslid uit Heerlen voor de rechter om kampbeul-tweet

Zaak laten rusten
Het raadslid gaf aan spijt te hebben van zijn omstreden tweet. Hij ging zelfs op cursus om te leren om ‘geweldloos te communiceren’. "Ik denk dat zowel mevrouw Janssen als ik erbij gebaat zijn dat we deze zaak laten rusten", aldus Petermann.

Verongelukken
Toen het Openbaar Ministerie (OM) in mei de strafeis tegen oud VVD-wethouder Jos van Rey bekendmaakte twitterde Petermann het volgende in een discussie: "Deze strafeis is buitenproportioneel. Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel 'de Irma Grese van het OM', nog vanavond verongelukt". Grese was een leidinggevende SS-kampbewaakster in de Tweede Wereldoorlog.

Lees hier al het nieuws over de opmerkelijke tweet van het raadslid.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dubbele aangifte voor kampbeul-tweet Petermann
OM eist taakstraf en donatie voor kampbeul-tweet
Raadslid uit Heerlen voor de rechter om kampbeul-tweet
Boete van 500 euro voor Petermann vanwege nazi-tweet
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen