Overslaan en naar de inhoud gaan

'Peter R. de Vries vecht voor zijn leven'

Geplaatst opwoensdag 7 juli 2021 - 8:46

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vecht voor zijn leven nadat hij dinsdagavond in Amsterdam is neergeschoten.

Dat vertelde burgemeester van Amsterdam Femke Halsema tijdens de persconferentie die dinsdagavond rond elf uur plaatsvond.

Nationale held
Halsema noemde hem een nationale held en een moedige journalist. "Onvermoeibaar op zoek naar gerechtigheid, volstrekt onafhankelijk en vrij van geest." Als voorbeeld hiervoor haalde ze De Vries' rol als vertrouwenspersoon van de ouders van Nicky Verstappen, de jongen die op 11-jarige leeftijd werd gedood op de Brunssummerheide in 1998.

Vijf schoten
De Vries werd dinsdagavond rond 19:30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Er zijn in de loop van de avond drie verdachten aangehouden waaronder de vermoedelijke schutter.

Lees ook: Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

Tanja Groen
Behalve de nabestaanden van Nicky Verstappen, begeleidt De Vries ook de familie van Tanja Groen. Zij studeerde in Maastricht en verdween daar in 1993 spoorloos. Eind juni belegde De Vries nog een persconferentie. Daar maakte hij samen met de familie Groen bekend dat ze geld gingen inzamelen voor een beloning van 1 miljoen euro om de zaak op te lossen.

Lees ook: Zaak Tanja Groen: één miljoen euro voor gouden tip

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen