Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries: 'Start DNA-onderzoek is belangrijke stap'

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 14:30

"Voor de familie van Nicky Verstappen is de start van het DNA-onderzoek een uitermate belangrijke stap." Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

De misdaadverslaggever staat de familie Verstappen al jaren bij in het zaak rond de mysterieuze dood van hun zoon. "Hier hebben ze jarenlang op gewacht. Het gaat voor hun gevoel nu echt beginnen."

Eerste stap
De eerste 1500 mannen krijgen nu een oproep om vrijwillig DNA-materiaal af te staan. Hun DNA wordt één-op-één vergeleken met de sporen die op het lichaam van Nicky zijn gevonden in 1998. Het gaat om mensen uit het hele land die in die periode vaker op de Brunssummerheide waren. Het gaat dan bijvoorbeeld om wandelaars, leden van verenigingen en mensen die in de buurt op vakantie waren.

Lees ook: DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen van start

15.000 mannen
Begin volgend jaar worden nog eens 15.000 mannen opgeroepen voor een DNA-verwantschapsonderzoek. Via dit onderzoek hoopt de politie familieleden van de dader op te sporen om zo uiteindelijk de dader zelf te vinden.

Lees ook: Verwantschapsonderzoek: wat is dat precies?

Doe mee!
Peter R. de Vries vraagt iedereen die wordt opgeroepen om deel te nemen aan het onderzoek. "Het zou vervelend zijn als mensen niet meedoen. Rechercheren is voornamelijk ook elimineren van mogelijkheden. Als we iemand van de lijst kunnen schrappen, omdat DNA-onderzoek duidelijk maakt dat hij het niet is, dan kan je dat ook afsluiten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen