Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries over zwijgende Brech: 'Hadden we verwacht'

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 12:27

Het verbaast de nabestaanden van Nicky Verstappen niet dat Jos Brech (57) vooralsnog zijn kaken op elkaar houdt. De man wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de elfjarige Nicky in 1998.

"Dit is conform verwachting", zegt Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van de familie Verstappen.

Lees ook: Brech blijft erbij: geen verklaring in zaak Nicky Verstappen

'Hij was erbij'
De Vries en de familie rekenen er nog altijd op dat Brech de juiste man is. "Wij verwachten dat hij zichzelf gaat belasten zodra hij gaat verklaren." De verdachte gaf ook aan dat hij het dossier niet heeft gelezen en dat ook niet gaat doen. "Hoeft niet", zegt De Vries. "Hij was erbij, dus hij weet alles al."

Genoeg bewijs
Volgens advocaat Gerald Roethof verkeert justitie in bewijsnood, omdat er alleen dna-bewijs zou zijn. "Dat is een conclusie die de familie en ik niet delen", zegt De Vries. "Er is behoorlijk wat bewijs, maar ook genoeg aanwijzingen. Hij was op de betreffende avond op de plaats delict en heeft een zedenverleden", noemt de misdaadverslaggever enkele voorbeelden.

De rechter besloot maandagmorgen om Brech langer in voorarrest te houden. Volgens de rechter zijn er voldoende gronden om hem tot de inhoudelijke zitting in mei in de gevangenis te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV