Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries: 'Familie Verstappen is tevreden'

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 21:14

De rechtbank was woensdagmiddag duidelijk: Jos Brech (56) heeft iets uit te leggen in de zaak Nicky Verstappen. Mede daarom blijft de man uit Simpelveld, verdacht van het doden van de elfjarige jongen, in voorarrest zitten.

Die beslissing is goed gevallen bij de familie Verstappen, zo laat vertrouwenspersoon Peter R. de Vries weten.

Lees ook: Advocaat Brech: 'Hier voor u zit een doodnormale man'

Laatste uren van Nicky
"De familie staat op het standpunt dat deze man verantwoordelijk is en alles afweet van de laatste uren en de laatste minuten in het leven van Nicky Verstappen. Het stemt de familie tot tevredenheid dat de rechtbank er vooralsnog ernstig rekening mee houdt dat dit inderdaad zo is. Dus dat is een bevestiging van wat de familie steeds heeft gedacht", zei De Vries woensdag tegen L1.

Onnatuurlijke houding
Woensdag deed de rechter een beroep op Brech, die vertelde dat hij voorlopig geen verklaring wil afleggen. Die verklaring heeft hij wél al geschreven, maar de verdachte wil deze nog niet delen. "Het lichaam van Nicky is in een onnatuurlijke houding gevonden. Hij is op een onnatuurlijke wijze om het leven gekomen. En uw sporen zijn op zijn lichaam en kleding aangetroffen, meneer Brech. Dat vraagt om een verklaring", zei de rechter.

Lees ook: Jos Brech verklaart opnieuw niet: 'Ik kies mijn moment'

Sprake van stoornis
Voorlopig blijft de vijftiger uit Simpelveld dus vastzitten. Ook justitie is daar content mee. "Wij vinden dat de rechtbank de voorlopige hechtenis heel goed en degelijk heeft gemotiveerd, dus daar zijn wij heel tevreden over", zegt persofficier Resi Peters. Ze bevestigde ook nogmaals dat er in het rapport van het Pieter Baan Centrum, waar Brech is onderzocht, melding wordt gemaakt van een stoornis. "En die stoornis heet pedofilie."

Terug naar Brunssummerheide
Op 27 augustus is de eerstvolgende 'zitting'. Die dag wordt er een schouw gehouden, wat betekent dat betrokken partijen de plaats(en) delict bezoeken. Ze keren daarom terug naar de Brunssummerheide, waar Nicky in 1998 verdween en later dood werd gevonden. Deze schouw is niet toegankelijk voor pers en publiek.

Lees ook: Deskundigen: 'Jos Brech lijdt aan pedofiele stoornis'

Dossier compleet
Mogelijk wordt er diezelfde dag, of op 28 augustus, nog in de rechtbank gesproken over de stand van het onderzoek. In november zien alle partijen elkaar sowieso weer terug. Het is de bedoeling om het dossier dan compleet te hebben en door te spreken. In 2020 kan de zaak vervolgens inhoudelijk worden behandeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen