Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter R. de Vries: 'Familie Verstappen is tevreden'

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 21:14

De rechtbank was woensdagmiddag duidelijk: Jos Brech (56) heeft iets uit te leggen in de zaak Nicky Verstappen. Mede daarom blijft de man uit Simpelveld, verdacht van het doden van de elfjarige jongen, in voorarrest zitten.

Die beslissing is goed gevallen bij de familie Verstappen, zo laat vertrouwenspersoon Peter R. de Vries weten.

Lees ook: Advocaat Brech: 'Hier voor u zit een doodnormale man'

Laatste uren van Nicky
"De familie staat op het standpunt dat deze man verantwoordelijk is en alles afweet van de laatste uren en de laatste minuten in het leven van Nicky Verstappen. Het stemt de familie tot tevredenheid dat de rechtbank er vooralsnog ernstig rekening mee houdt dat dit inderdaad zo is. Dus dat is een bevestiging van wat de familie steeds heeft gedacht", zei De Vries woensdag tegen L1.

Onnatuurlijke houding
Woensdag deed de rechter een beroep op Brech, die vertelde dat hij voorlopig geen verklaring wil afleggen. Die verklaring heeft hij wél al geschreven, maar de verdachte wil deze nog niet delen. "Het lichaam van Nicky is in een onnatuurlijke houding gevonden. Hij is op een onnatuurlijke wijze om het leven gekomen. En uw sporen zijn op zijn lichaam en kleding aangetroffen, meneer Brech. Dat vraagt om een verklaring", zei de rechter.

Lees ook: Jos Brech verklaart opnieuw niet: 'Ik kies mijn moment'

Sprake van stoornis
Voorlopig blijft de vijftiger uit Simpelveld dus vastzitten. Ook justitie is daar content mee. "Wij vinden dat de rechtbank de voorlopige hechtenis heel goed en degelijk heeft gemotiveerd, dus daar zijn wij heel tevreden over", zegt persofficier Resi Peters. Ze bevestigde ook nogmaals dat er in het rapport van het Pieter Baan Centrum, waar Brech is onderzocht, melding wordt gemaakt van een stoornis. "En die stoornis heet pedofilie."

Terug naar Brunssummerheide
Op 27 augustus is de eerstvolgende 'zitting'. Die dag wordt er een schouw gehouden, wat betekent dat betrokken partijen de plaats(en) delict bezoeken. Ze keren daarom terug naar de Brunssummerheide, waar Nicky in 1998 verdween en later dood werd gevonden. Deze schouw is niet toegankelijk voor pers en publiek.

Lees ook: Deskundigen: 'Jos Brech lijdt aan pedofiele stoornis'

Dossier compleet
Mogelijk wordt er diezelfde dag, of op 28 augustus, nog in de rechtbank gesproken over de stand van het onderzoek. In november zien alle partijen elkaar sowieso weer terug. Het is de bedoeling om het dossier dan compleet te hebben en door te spreken. In 2020 kan de zaak vervolgens inhoudelijk worden behandeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen